Mail ons op info@denkie.com of bel +32 59 340 280 voor meer info.

Alltech

Interne communicatie op digitale wieltjes

Onze services

Digitale processen
Automatische administratie
Communicatieflows

Vraag van de klant

De productie van dierengezondheidsbedrijf Alltech draait 24/7 op volle toeren. Dagelijks werken verschillende ploegen aan de producten. Dat maakt het niet altijd makkelijk om onderling efficiënt te communiceren. Wij zetten Alltech op weg voor een efficiëntere interne communicatie. Van gegevensinput tot collega’s informeren, een digitale aanpak stond centraal.

Onze oplossing

We namen de processen van Alltech onder de loep en zagen dat er nog heel wat op papier werd gewerkt en gecommuniceerd. Heel wat rompslomp voor de medewerkers en een grote kans dat een checklist onleesbaar is of verloren gaat. Enter de digitale aanpak. Wij digitaliseerden hun interne communicatie op drie vlakken: digitale checklists, een intern communicatieplatform en heldere infoschermen.

Digitale checklists voor kwaliteitscontrole

We vervingen de papieren checklists voor kwaliteitscontrole van stalen door een digitale flow. In een eerste fase worden gegevens rechtstreeks uit de machines opgehaald, in de controleruimtes kunnen operatoren via een scherm extra informatie ingeven. In het labo zijn er schermen om de laatste details in te vullen vóór alles naar de Alltech Group wordt verstuurd. Het werk loopt zo niet alleen een pak vlotter, ook fouten worden op die manier vermeden. Bovendien zijn alle medewerkers altijd up-to-date door de staalinfo die op de schermen in de productieruimte wordt getoond.

Collegiaal communiceren via het platform

Ook om onderling te communiceren zetten we Alltech op het digitale spoor. Via een intern communicatieplatform kunnen medewerkers elkaar berichten sturen en taken toekennen. Daarnaast kunnen ze vlot zien wie waar werkt en zorgen de digitale handleidingen ervoor dat iedereen op elk moment helemaal mee is met de workflow binnen Alltech.

Altijd op de hoogte dankzij infoschermen

Alltech installeerde infoschermen op verschillende locaties in het bedrijf. Tijdens de lunch in de refter of even tussendoor in het labo, de toegankelijke schermen brengen medewerkers hapklare informatie. Nieuwigheden, tips over veilig werken, do’s & dont’s op de site … ze komen allemaal aan bod en creëren meer betrokkenheid op de werkvloer.

Meer info? Demo? +32 59 34 02 80info@denkie.com.