Mail ons op info@denkie.com of bel +32 59 340 280 voor meer info.

IGW

Welzijnscampagne op volle toeren

Onze services

Workshop veiligheidscultuur
Branding
Lancering campagne
Visibiliteit campagne
Bekendmakingscampagne ‘snijwonden’

Vraag van de klant

IGW is een fabrikant van tandwielen en prismatische onderdelen van topkwaliteit. Hun toewijding om te blijven optimaliseren is zichtbaar in hun productie, maar ook op het vlak van welzijn zijn ze ambitieus. DENKie is ingezet als schakel in dit verhaal om hun werknemers te sensibiliseren. Een project waar wij maar al te graag onze schouders onder zetten!

Onze oplossing

Na een workshop rond veiligheidscultuur, startte DENKie aan de branding en het welzijnsverhaal van IGW. We creëerden een campagne gericht op verschillende domeinen die van groot belang zijn voor de werknemers. We stonden tevens in voor de visibiliteit van de campagne zodat de communicatie doorheen het bedrijf te vinden is.

Micro als motor van de campagnes

Mascotte Micro draait op volle toeren om samen met het team van IGW een aangename werkomgeving te creëren. Hij geeft de werknemers handige tips en tricks over het welzijn op het werk. Samen met zijn vrienden Ilse, Gert en Wassim gaat hij volop voor duidelijke en toffe communicatie.

Gear up safety!

Dankzij de creatie van een animatievideo zetten we de slogan ‘Gear up safety!’ extra kracht bij. Denk aan inspirerende voorbeelden in verband met de verschillende focusdomeinen. Ook het huis van IGW komt in beeld. Een virtueel huis dat de waarden, visie en doelen van IGW voorstelt.

Kick-off affiche

Affiches maakten de campagne op een toegankelijke manier bekend binnen het bedrijf. De QR-code bevat een rechtstreekse link naar de veiligheidscampagne. Eenvoudig en duidelijk!

Levensgrote borden

Ook de levensgrote borden mochten niet ontbreken. Micro, Ilse, Gert en Wassim staan paraat om iedereen de welzijnscampagne te laten ontdekken.

Voorkomen is beter dan genezen

Na de lanceringscampagne, volgt een bekendmakingscampagne omtrent snijwonden. Want snijwonden voorkomen is beter dan ze te genezen! Het belang van veiligheidshandschoenen en een opgeruimde werkomgeving wordt in de kijker gezet. Zo gaan de werknemers veilig aan de slag en gaan ze zonder verwondingen terug naar huis. Omdat veiligheid en welzijn altijd belangrijk blijft, kies ook IGW voor een campagne per kwartaal. Meer DENKie-campagnes voor IGW in progress dus!

Gebruiksvriendelijk opleidingsplatform

IGW kan rekenen op DENKie om veiligheidsboodschappen op een interessante manier over te brengen. De verschillende animatievideo’s rond het voorkomen van snijwonden, struikelen en vallen vermijden en topics zoals ergonomie staan gebundeld op het DENKie-opleidingsplatform, volledig gepersonaliseerd voor IGW. Hier kunnen werknemers de video’s bekijken en een korte quiz afleggen. Eenmaal geslaagd, ontvangen ze hun certificaat. Eenvoudig én efficiënt!

Bingo met een boodschap

Door ergonomisch te werken, kan je heel wat lichamelijke klachten voorkomen. Bij IGW vinden ze een correcte houding ook erg belangrijk, dus werd er een leuke nudge bedacht om de boodschap bij de werknemers over te brengen. Met de slagzin ‘Ergonomisch werken, daar scoor je mee! ging de bingo-actie van start. Gedurende een volledige maand werden er 9 verschillende affiches opgehangen in de refter. Elke affiche bevatte tips rond ergonomie, maar ook een cijfer dat ingevuld kon worden op de actiekaart. Wie alle cijfers verzamelde, maakte kans op een leuke prijs. Zo slaagden we in onze opzet: de kantoorbedienden van hun stoel afhalen, niet laten lunchen aan hun bureau maar laten bewegen naar de refter om daar gezellig met collega’s samen te lunchen. Niet alleen goed voor de rug, maar ook goed voor de sfeer!

“Dit jaar gestart met DENKie om het veiligheidsbewustzijn te vergroten in de organisatie, we zijn verheugd met de resultaten die behaald worden! De animaties tonen herkenbare situaties op de werkvloer en zijn laagdrempelig, daarom is ook beslist volgend jaar verder te gaan en uit te breiden met het opleidingsplatform. Het team van DENKie is professioneel en leuk om mee samen te werken.” – Ives Deceuninck, IGW

Meer info? Demo? +32 59 34 02 80info@denkie.com.